Nytt

Ställ bilen och delta i Trampkampen!

Ställ bilen och delta i Trampkampen!

Är du Karlskogabo och bor i Bråten eller Stolpetorp? Nu kan du vara med i vår cykelutmaning Trampkampen! Välj vilken av de tre utmaningarna du vill vara med i – bli en lagtrampare, hälsotrampare eller familjetrampare. Eller var med i alla tre utmaningarna!

Gå till sidan för Ställ bilen och delta i Trampkampen!
Resandet med kollektivtrafik ökar mer än bilresandet

Resandet med kollektivtrafik ökar mer än bilresandet

Kollektivtrafiken i Örebro län ökade sin marknadsandel från 13 till 16 procent mellan 2017 och 2018 och allt fler resenärer är nöjda med kollektivtrafiken. Möjligheten att resa kollektivt i länet har förbättrats, särskilt på landsbygden, menar resenärerna. Det visar Kollektivtrafikbarometern.

Gå till sidan för Resandet med kollektivtrafik ökar mer än bilresandet
Bussar går från blått och lila till blåvitt

Bussar går från blått och lila till blåvitt

I augusti 2019 börjar Länstrafikens nya bussar rulla på gator och vägar i Örebro län. Det innebär att de nuvarande lila och blå bussarna kommer att ersättas av vita bussar med en böljande blå våg längs sidan. Bakgrunden till färgbytet är att Region Örebro län och Region Västmanland gått ihop och bildat trafikbolaget Svealandstrafiken.

Gå till sidan för Bussar går från blått och lila till blåvitt
Arbetsplatser i Karlskoga får busskyttel

Arbetsplatser i Karlskoga får busskyttel

Nu blir det enklare för dig som jobbar inom industrin i Karlskoga att pendla kollektivt till jobbet. För nu ska industriområden som tidigare har saknat närhet till busshållplatser få skytteltrafik direkt från Karlskoga busstation. "Det är en viktig hållbarhetsfråga att kunna resa till jobbet med kollektivtrafik", säger Therese Sundin, miljöstrateg i Karlskoga kommun.

Gå till sidan för Arbetsplatser i Karlskoga får busskyttel
Fler länsbor får testa gratis kollektivtrafik

Fler länsbor får testa gratis kollektivtrafik

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken. Prova-på-kampanjen gäller under två veckor, då testresenärerna får fri tillgång till resor med tåg och buss. Målet är att fler ska upptäcka möjligheten att pendla med kollektivtrafik och ändra sina resvanor.

Gå till sidan för Fler länsbor får testa gratis kollektivtrafik