Nytt

Träffa oss på Våghustorget i Örebro

Träffa oss på Våghustorget i Örebro

På lördag den 22 september kan du träffa oss och prata hållbart resande. Vi kommer att finnas på Våghustorget i Örebro mellan klockan 10 och 15. Välkommen dit för att prata hållbart resande! Vi bjuder på choklad, kaffe och reflexer så att du syns i det kommande höst- och vintermörkret.

Gå till sidan för Träffa oss på Våghustorget i Örebro
Tävling: Vilken är din onödigaste bilresa?

Tävling: Vilken är din onödigaste bilresa?

Många gånger har vi väldigt nära till såväl jobbet som skolan, affären eller gymmet. Ändå gör vi kanske en onödig bilresa för att ta oss dit. Därför frågar vi nu dig som örebroare om din allra onödigaste bilresa, för att väcka tanken om ett hållbart resande. Var med och tävla om en elcykel!

Gå till sidan för Tävling: Vilken är din onödigaste bilresa?
Region Örebro län dubblar avgift för klimatkompensation

Region Örebro län dubblar avgift för klimatkompensation

Nu dubblar Region Örebro län de interna avgifterna för klimatavgiften för bilresor. Även avgiften för flyg höjs. "Det här är en viktig signal, och det ger oss bättre förutsättningar att driva på omställningen till klimatsmart resande", säger regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S).

Gå till sidan för Region Örebro län dubblar avgift för klimatkompensation
Krönika: Låt resan bli ett val

Krönika: Låt resan bli ett val

Handen på hjärtat. Är du en av dem som väljer samma färdsätt oavsett vart du ska åka? Faktum är att de flesta av oss slentrianmässigt väljer att göra som vi brukar. I bästa fall kan det innebära hysteriskt mycket cyklande, i värsta fall betyder det oändligt många bilresor.

Gå till sidan för Krönika: Låt resan bli ett val
Senaste nytt om Cykelvänlig arbetsplats

Senaste nytt om Cykelvänlig arbetsplats

Ett tjugotal företag runt om i länet har anmält att de vill delta i Cykelvänlig arbetsplats. Just nu jobbar vi med att gå igenom anmälningarna för att se hur varje enskilt företag uppfyller våra 18 kriterier, så att vi därefter kan kora en vinnare.

Gå till sidan för Senaste nytt om Cykelvänlig arbetsplats