Bilister får ny chans att prova på Länstrafiken

Nu får fler bilägare i Örebro län chansen att testa att resa gratis med Länstrafiken. Satsningen är en del av projektet Hållbart resande i Örebroregionen som redan gjort flera succékampanjer under 2018 och 2019. Efter tidigare kampanjer har hundratals provåkare fortsatt att åka med Länstrafiken.

Bilister får ny chans att prova på Länstrafiken

För att delta i kampanjen krävs att resenärerna har körkort och är bilister i dag, och att de vill testa att resa kollektivt i stället. De som väljs ut får åka gratis med Länstrafiken i två veckor på länets lokalbussar och regionala bussar samt Tåg i Bergslagen.

– Vi vill att fler ska upptäcka fördelarna med att resa kollektivt och vi vet att den här typen av erbjudanden lockar många, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Efter tidigare kampanjer i kollektivtrafiken har uppemot var femte provåkare fortsatt att åka med Länstrafiken efter provperiodens slut.

– Det är lätt att välja bilen av slentrian när en inte har koll på vilka alternativ som finns. Genom en sådan här kampanj får fler möjlighet att se fördelarna med kollektivtrafik, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande i Örebroregionen.

Läs mer om den nya prova-på-kampanjen på Länstrafikens webb.

Läs mer om tidigare kampanjer på Tänktanken.nu