Grattis Friidrottslaget, vinnare i Lagtrampen!

Tävlingen Lagtrampen är nu avgjord. Det vinnande laget är Friidrottslaget, som cyklade närmare 18 mil per person under maj månad. Grattis till vinsten!
–  Jag som tidigare har cyklat mycket blev peppad till en riktig nystart i och med den här cykelutmaningen, säger Jessica Melin, en av deltagarna i det vinnande laget.

Grattis Friidrottslaget, vinnare i Lagtrampen!

Från vänster: Jan Berglöf, Region Örebro län, Anton Sommerstam, Jessica Melin, båda deltagare i tävlingen, samt Therese Sundin, Karlskoga kommun

 

Helena Högberg, Anton Sonnerstam, Maud Nordström, Caroline Björk och Jessica Melin heter de fyra deltagarna i Friidrottslaget, som kammade hem vinsten i Lagtrampen. Hela 17,7 mil per person cyklade de i genomsnitt under maj.

– Den nya cykelbanan som byggts utefter Stolpetorpsvägen har blivit riktigt bra och underlättar mycket för oss som cyklar i området, fortsätter Jessica Melin.

Den individuellt bästa deltagaren i hela Lagtrampen fanns i Bråtenlaget. Hen cyklade 22 mil under månaden. Totalt har de fyra lagen i Lagtrampen cyklat 182,1 mil. Det innebär en koldioxidbesparing på 0,4 ton, jämfört med om sträckan hade körts med bil.

– Det är jätteroligt att så många har engagerat sig i cykelutmaningen Lagtrampen. Resultatet visar på ett bra sätt att vardagscyklingen, förutom att vara bra för hälsan och plånboken, även bidrar med goda effekter för miljön, säger Therese Sundin, miljösamordnare på Karlskoga kommun.

Vinsten för Friidrottslaget är en kvartersfest med inbjuden grillkock.