Hur långt kommer du på en kvart med cykel? #minkvart

Drygt tre av fem örebroare i tätorten har inte mer än fem kilometer till jobbet. Det är ungefär så långt du kommer på en kvart, när du cyklar i lugn takt. Testa att cykla en kvart du med, så kan du dessutom vara med och tävla om en ny cykel och cykeldator! 

 

Se filmen #minkvartPå en kvart med cykel kan du ta dig ungefär fem kilometer. Det betyder att du kan cykla från city till exempelvis Lillån, Vivalla eller Adolfsberg. Cykeln som transportmedel kan alltså ge dig mer tid i vardagen, så väl som långsiktiga hälsovinster. Därför uppmanar vi dig att vara med och cykla en kvart två gånger om dagen! Du som deltar har dessutom chans att vinna en ny cykel och cykeldator.

Stora hälsovinster

Kampanjen #minkvart handlar om att få fler att välja ett hållbart transportmedel, men framförallt att få fler att upptäcka hur mycket bättre vi örebroare mår när vi cyklar regelbundet. Visste du till exempel att när du cyklar en kvart två gånger om dagen …

  • gör du din hjärna glad? Risken för Alzheimers minskar upp till 45 %.
  • håller ditt hjärta längre? Risken för hjärtinfarkt minskar upp till 35 %.
  • kan du förlänga livet? Risken för att dö i förtid minskar upp till 35 %. *

Tävla om en cykel och cykeldator

För att vara med och tävla ska du cykla minst en kvart och ta ett foto från din cykeltur som du publicerar i sociala medier med hashtagen #minkvart. Skriv även en kort motiveringen till varför du vill vinna. Du kan också skicka in ditt bidrag via e-post till minkvart@orebro.se

Sista tävlingsdag är 31 maj. En jury med representanter från Trafikenheten och Klimatsmart vardag i Örebro kommun kommer att utse och presentera en vinnare i juni.

Här kan du läsa tävlingsvillkoren.

Mer information

Klimatsmart vardags hemsida
www.facebook.com/orebrokommun

Kampanjen drivs av Örebro kommun och är en del av projektet Hållbart resande i Örebroregionen. Projektet finansieras av Tillväxtverket genom den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt av Region Örebro län. Vinsterna i kampanjen finansieras av Klimatsmart vardag.

* Källa: www.pastaproject.euen EU-finansierad, fyraårig studie om samhällsplanering för bättre hälsa med 16 partners, sju europeiska städer, däribland Örebro, samt 12 000 studiedeltagare. Bland annat har projektet undersökt hälsoeffekterna av en halvtimmes cykling fem dagar i veckan.