Närtrafiken rullar på i Nora och Askersund

Den 1 oktober 2018 införde Länstrafiken Örebro sin satsning på närtrafik i Nora och Askersund. Närtrafik innebär att en person som har längre än 1,5 km till närmaste busshållplats hämtas upp och får skjuts till den närliggande tätorten. Väl där har personen möjlighet att ta del av den service som finns i tätorten, såsom apotek eller matbutik.

– Intresset har varit stort, vi har fått många frågor. Men det har varit pedagogiska utmaningar med att förklara vad det här är, säger Jan Berglöf, kollektivtrafikstrateg på Länstrafiken, till SVT Örebro.

Du kan resa med närtrafiken helgfria vardagar mellan klockan 9.30 och 14.00. Bokningen ska göras senast kl. 12.00 dagen före resan. Beroende på var du bor blir du antingen upphämtad vid hemmet eller vid en så kallad närtrafikhållplats. Eftersom närtrafiken i regel körs med taxibilar så gäller inte de vanliga busskorten för Länstrafiken, utan du betalar kontant eller med kort. Priset styrs av hur långt du ska åka. Närtrafiksatsningen pågår på prov i två år.

Läs mer om närtrafiken i Nora och Askersund på Länstrafikens webbplats.