Nu rullar Länstrafikens nya bussar!

Den 19 augusti började Länstrafikens nya bussar rulla på vägarna i Örebro län. De nya bussarna är vita med en blå våg, drivs med biogas och är utrustade med bland annat rullstolsramp, USB-uttag vid varje plats och luftkonditionering anpassad efter nordiskt klimat.

Nu rullar Länstrafikens nya bussar!

Till en början trafikerar 24 blåvita bussar linjerna i de östra länsdelarna. I slutet av september går även stadstrafiken över. Under hösten 2019 kommer 144 nya bussar att rulla i Örebro län. Resterande bussar byts ut efter hand som avtalen med tidigare trafikoperatörer går ut, så det dröjer till år 2025 innan de blå regionbussarna har fasats ut helt.

De nya bussarna har funktioner såsom integrerad barnstol (regionbussarna) och varmluftsfläkt vid dörrarna (stadsbussarna). Både region- och stadsbussarna har rullstolsramp och USB-uttag vid varje sittplats. Läs mer om de nya bussarna på Länstrafikens webbplats.

Den 1 januari 2018 gick Länstrafiken Örebro ihop med Västmanlands länstrafik och bildade Svealandstrafiken. Genom samarbetet och tack vare gemensamt utseende på bussarna kan länen låna bussar av varandra. Du som reser i Örebro län reser dock fortfarande med Länstrafiken.