Tolkservice först ut att få diplom för cykelvänlig arbetsplats

Tolk- och översättarservice, Region Örebro län, är en av alla verksamheter som deltagit i utmaningen Cykelvänlig arbetsplats under sommaren och hösten 2018. Nu har de fått diplom för sitt arbete med att främja cyklingen bland medarbetarna.
– Vi är jätteglada för diplomet. Nu ska vi fortsätta jobba för att komma upp i fler stjärnor till vårens omgång av Cykelvänlig arbetsplats, säger områdeschef Caroline Balkstedt.

Kajsa Milstam, Sevda Kuyumcu, Caroline Balkstedt, Moa Andersson och Sara Ridderheed på Tolk- och översättarservice.

Den 28 november är det prisutdelning i utmaningen Cykelvänlig arbetsplats. Tolk- och översättarservice kan inte delta vid prisutdelningen, så Hållbart resande i Örebroregionen åkte ut till verksamheten för att ge dem diplomet.

Erbjuder lånecyklar

Det här är några av sakerna som Tolk- och översättarservice gör för att förtjäna en stjärna i utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats:

  • Erbjuder lånecykel, reflexväst och cykelhjälm för tjänsteresor
  • Har ett låst och uppvärmt cykelgarage
  • Har utrymme för dusch och omklädning i anslutning till arbetsplatsen
  • Informerar löpande medarbetare om möjligheterna att cykla till och från arbetet samt i tjänsten

Friskvårdsambassadörer

Verksamheten siktar nu på att komma upp i både två och tre stjärnor till den kommande omgången av Cykelvänlig arbetsplats under våren 2019.
– Vi har utsett två friskvårdsambassadörer som bland annat ska främja arbetet med cykling på arbetsplatsen. Vi har redan haft en personalaktivitet då vi cyklade ut till ett naturreservat tillsammans, berättar Caroline Balkstedt.